Ons menu

Restaurant 1e klas

We zijn ons ervan bewust dat niet al onze gasten de tijd hebben om uitgebreid te tafelen. Daarom zijn onze traditionele kelners speciaal getraind op snelheid in combinatie met de beste service. Bij ons restaurant op het Centraal Station in Amsterdam bedienen we vele passanten, maar we mogen ook terugkerende gasten ontvangen. Want, ondanks dat onze locatie op een ‘snelle’ plek zit, kunt u ook in alle rust genieten van de bijzondere ambiance die we u bieden. Kom het zelf ervaren! Reserveer nu uw ontbijt, lunch of diner op de meest bijzondere plek in Amsterdam. 

Internationaal georiënteerde keuken

Door onze unieke locatie op het Centraal Station in Amsterdam strijken er elke dag vele nationale en internationale gasten bij ons neer. Om eenieder zich bij ons thuis te laten voelen, hebben we een internationaal georiënteerde keuken en voeren we een uitgebreide à  la carte kaart met aantrekkelijke menu’s ook voor de vegetariërs onder ons. Naast de reguliere kaart kunt u ook uw wensen doorgeven; de keuken houdt daar graag rekening mee. Dit dient u wel van tevoren bij ons aan te geven, vanwege de inkoop van producten.

Grand Café Restaurant 1e Klas biedt plaats aan ruim 150 gasten. Wilt u liever iets meer privacy om te dineren of te vergaderen? Dan kunt u de authentieke eetkamer ( 4 seizoenen wachtkamer ) of 1e Klas Wachtkamer reserveren. Vroeger was deze exclusief toegankelijk voor de 1e klas reiziger, maar in ons restaurant kan eenieder gebruikmaken van de eetkamer. U kunt hier terecht met kleinere gezelschappen tot ongeveer 32 personen.  

 1e Klas Wachtkamer

De 1e Klas Wachtkamer van Grand Café Restaurant 1e Klas in Amsterdam is een zeer stijlvolle ontmoetingsplek voor grotere groepen,

Daarnaast leent deze voormalige wachtkamer zich ook uitstekend voor een groot bedrijfsfeest of -diner en bij een staande receptie kunnen zo’n 200 gasten op deze locatie van een hapje en een drankje genieten. Het is is ook te gebruiken als unieke vergaderlocatie en presentatieruimte, de ideale plek in Amsterdam om de inspiratie te laten opborrelen. De inrichting van de 1e Klas Wachtkamer kan worden aangepast, zodat

u ook met een kleinere groep van een warme en sfeervolle omgeving kunt genieten. Voor meer informatie over onze authentieke Wachtkamer kijkt u op deze pagina. 

Prive Dineren in de eetkamer

4 Seizoenen wachtkamer

Grand Café Restaurant 1e Klas is gevestigd in de historische wachtkamers van weleer. Uiteraard is er inmiddels veel gemoderniseerd, maar in ons restaurant ziet u ook nog veel terug van verloren tijden. De wachtkamers hebben we zo goed mogelijk gerestaureerd, zodat u bij ons even terug in de tijd kunt en kunt ervaren hoe het er een eeuw geleden op het Centraal Station aan toeging.

De wachtkamers zijn gebouwd naar een ontwerp van de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt. De Vier Seizoenen 1e Klas eetkamer uit 1881 is daarbij uniek in zijn soort en deze ruimte kunt u voor zakelijke en/of private gelegenheden reserveren. Private dining, een workshop, een vergadering of een besloten borrel, het kan allemaal in de speciale eetkamer van Grand Café Restaurant 1e Klas in hartje Amsterdam.