Meeting & Events

Nederlands best bereikbare horeca-, vergader-, en evenementenlocatie!

Bij Grand Café Restaurant 1e Klas, de verborgen parel van Amsterdam, kunt u op een unieke manier vergaderen, want het restaurant bevindt zich op perron 2B op het Centraal Station van Amsterdam.
De authentieke locatie heeft naast een uitstekend restaurant ook twee private rooms: De 1e Klas Wachtkamer en de 4 Seizoenen Wachtkamer.

Tussen 1881 en 1889 ontwierp Nederlands beroemdste Rijksbouwmeester Dr. Pierre Cuypers het Centraal Station in Amsterdam en nog steeds is er veel van zijn architectuur over.
Zijn vakmanschap wordt geroemd als de man die architectuur in Nederland nieuw leven inblies. Invloedrijk en inspirator voor velen zoals H.P. Berlage en Michel de Klerk. We zijn er trots op dat in ons restaurant nog een gedeelte van zijn architectuur te bewonderen is.

Grand Café Restaurant 1e Klas is gevestigd in de oude wachtkamers, die volledig gerestaureerd zijn. Een plek vol inspiratie en authenticiteit! Een plek waar vergaderingen en meetings direct een tweede dimensie krijgen. In 1e Klas waan je nog in de tijd van eind 19e eeuw en heeft als eye catcher prachtige ornamenten, muurschilderingen, houtenlambriseringen en een imposante Victoriaanse bar.
De Engelse kwaliteitskrant The Guardian plaatste 1e Klas op nummer 1 als beste stationsrestaurant van Europa! 

Deze monumentale horeca-, vergader- en evenementenlocatie is geschikt voor vergaderingen, workshops, presentaties, netwerkbijeenkomsten, ontbijt-en lunchsessies, diners en feesten tot zo’n 250 personen. Daarnaast verzorgen we graag uw dagje uit in Amsterdam. Wij werken nauw samen met verschillende partners om uw dag compleet te verzorgen.
Liever iets meer privacy? Dan kunt u een wachtruimte afhuren.

Onderaan de pagina kunt u onze arrangementen, vergaderarrangementen en groepsactiviteiten vinden.

Parkeren op loopafstand van het station: Parking Centrum Oosterdok voor maximaal € 20,00 per dag.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: sales@restaurant1eklas.nl
of u kunt bellen tussen 09:00 & 17:30 uur naar:
020-6250131

De Vier Seizoenenkamer

De Vier Seizoenen kamer is de meest historische plek voor een vergadering of andere business meeting in Amsterdam. De wachtkamers zijn gebouwd naar een ontwerp van de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt. In 1881 deed deze ruimte dienst als exclusieve eetkamer voor de 1e Klas passagier, inmiddels een eeuw later is deze kamer voor iedereen beschikbaar. U kunt hier terecht met kleinere gezelschappen tot ongeveer 40 a 50 personen. De Vier…

De Eerste Klas Wachtkamer

Deze klassieke ruimte met indrukwekkende bar in Cuyperiaanse stijl werd vroeger gebruikt als wachtkamer voor de 1e Klas passagier. De Wachtkamer is geschikt voor 130 personen in een diner set-up en voor 250 personen in een receptie set-up en beschikt over een beamer, een groot scherm en een microfoon. Formeel of informeel, het team van Grand Café Restaurant 1e Klas bouwt graag de perfecte setting voor u. De Eerste Klas Wachtkamer is per…

Privé dineren in historische sfeer

Private dining in historische sfeer Vier seizoenenkamer Deze authentieke private room deed sinds 1881 dienst als een als exclusieve eetkamer voor de 1e klas passagier. Tegenwoordig is deze authentieke entourage voor iedereen toegankelijk. De vierseizoenkamer is zeer geschikt voor kleinere gezelschappen tot 32 à 40 personen die behoefte hebben aan privacy met een vleugje nostalgie. Deze unieke ruimte is te huren voor een dagdeel of e…

Events (Groupsuitjes & Feesten)

Grand Café Restaurant 1e Klas werkt samen met verschillende evenementenbureaus en rederijen voor het organiseren van een groupsuitje in Amsterdam. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw uitje aan te kleden, en dit gaat van een dinerspel tot aan een compleet themafeest. Kies uit verschillende arrangementen of stel samen met het team van 1e Klas zelf een groepsarrangement samen. Daarnaast zijn er aan aantal combinatie arrangem…